Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Egy festőgeneráció a Molnár-C. Pál Múzeumban

Újbuda   |   2019, október 1 - 10:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kortársak – Sorstársak? címmel nyílt kiállítás a Molnár-C. Pál Múzeumban az egyaránt 125 éve született Aba-Novák Vilmos, Derkovits Gyula, Molnár-C. Pál és Szőnyi István munkáiból.

Az anyag összeállításában az Antal-Lusztig Gyűjtemény, a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum, valamint a művészek leszármazottjai segítették a rendezőket. A kiállítást Újbuda Önkormányzata támogatta, és Ilosfai Krisztián, Csillag Éva, Csillag Nóra és Csillag Péter rendezte.
A tárlat azt a témát járja körül, hogy a művészek, akik egyazon évbenszülettek, miben voltak közösek, és hogyan vált szét, tartott más-más irányba sorsuk, ezzel együtt látásmódjuk, munkásságuk – mondta lapunknak Csillag Péter. A megnyitón részt vett Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója és Csernus László önkormányzati képviselő is. A kiállítás február 1-jéig látogatható.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.