Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

Egy évtized az újbudai kultúráért

Újbuda   |   2015, december 3 - 13:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Fennállásának 10 éves jubileumát ünnepelte december 2-án a Budai Klub-Galéria. Az elmúlt időszakban itt kiállító művészek, alkotók tették tiszteletüket a Budafoki úti kiállítótérben.

A Budai-Klub Galériában nemcsak tortával, hanem kiállítással is ünnepeltek: az elmúlt 5 évbe itt kiállító művészek hozták el alkotásaikat a jubileumra. A művészeket Hoffmann Tamás polgármester is köszöntötte, az esemény fővédnöke Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke volt.

A tárlatot megnyitó, Dvorszky Hedvig művészettörténész örömét fejezte ki, hogy az újbudai művészek ezen a helyszínen már egy évtizede lehetőséget kapnak munkáik bemutatására. Horváthné Fejes Ágnes igazgató rengeteget tesz azért, hogy a Budafoki úti együttes ne csak kiállítótér legyen, hanem az újbudai kulturális élet egyik élő, fontos középpontja is maradjon.

Az ünnepségen fellépett Meskó Bánk előadóművész és Oravecz György zongoraművész.

A kiállítás 2016 január végéig látható a Budafoki út 9-11-ben.

(A jubileumi ünnepségről készült hosszabb beszámolónkat 2015. december 7-én a Helyi Értékben láthatják.)

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szégyenfolt marad a kelenföldi indóház  

Egyelőre nem születik újjá a lepusztult kelenföldi indóház, miután „Budapest-Kelenföld vasútállomás volt felvételi épületének átalakítása és felújítása” bekerült a kormány által elhalasztásra, illetve átütemezésre ítélt állami beruházások közé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.