Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Égre néző profán világ

Újbuda   |   2018, szeptember 19 - 09:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jakobi Anna Mária festőművész alkotásai az Ars Sacra Fesztivál részeként láthatók a Budai Klub Galériában. A tárlatot Feledy Balázs művészettörténész nyitotta meg szeptember 13-án, a résztvevőket Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő köszöntötte. A kiállítás október 18-ig tekinthető meg.

Égre néző profán világ címmel nyílt meg Jakobi Anna Mária festőművész kiállítása a Budai Klub Galériában. Az alkotó képeivel a világ veszélyeire, bűneire figyelmeztet, miközben minden esetben utat is mutat a választáshoz. A szürreális, sok szimbólumot felvonultató alkotások, a népművészet formavilágából is sokat merítve, egészen különleges nyelven szólítják meg a nézőt. Jakobi Anna Mária a figurális festők közé sorolható, képeinek üzenete “szíven üti” a szemlélőt.
A művész budapesti Képző- és iparművészeti gimnáziumban kezdte tanulmányait, majd az Árpád Gimnáziumban érettségizett 1967-ben. 1977-ben az Esztergomi Tanítóképző Főiskolán diplomázott. Művészcsoportokban és művésztelepeken alkotott, tagja volt a Szivárvány Alkotócsoportnak, a Tokaji-, a Tállyai- és a Budapesti Nemzetközi Művésztelepnek. Képei 1984 óta láthatók kiállításokon. Jakobi Anna Mária a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) tagja.

D. B. S.