Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Egészségvédelmi intézkedések a Szent Imre Kórházban

Újbuda   |   2020, április 8 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szigorításokat vezetett be a Szent Imre Kórház is, amelyek a járó- és fekvőbeteg-ellátásra
egyaránt vonatkoznak.

Az intézmény előszűrő állomást hozott létre, így kizárólag olyan személyek léphetnek a területére, akiken már elvégezték a legfontosabb teszteket. A kórház tájékoztatott a szakrendelések működési rendjéről,

a látogatási tilalomról és a koronavírusos fertőzöttek kezeléséről is.

Előre nem látható ideig elmaradnak a kiírt műtétek, vizsgálatok, előjegyzések, kontrollok, az intézményben végzett diagnosztikai eljárások is szünetelnek. A szükséges orvosi beavatkozást a járvány ideje alatt kizárólag sürgős és életveszélyes esetekben, vagy állapotromlás kockázata esetén végzik el – olvasható a március 17-én kiadott közleményben. Az intézmény a kórház teljes területén látogatási tilalmat rendelt el, így csak azon hozzátartozókat engedik be, ahol a beteg egészségügyi állapota indokolttá teszi (súlyos, önellátásra képtelen vagy haldokló páciensek). A látogatást a kivételes esetekben is írásos engedélyhez kötik. Ugyanakkor a kórház lehetőséget teremt arra, hogy a hozzátartozók csomagot juttassanak el egy fekvőbetegnek, és ő is hazaküldhesse személyes tárgyait. A csomag összeállításakor az általános ruházati, tisztálkodási és használati eszközöket, a kevésbé romlandó élelmiszereket, egyedi gyógyszerek, valamint vitaminok pótlását részesítsék előnyben. Az intézmény felhívja a lakosság figyelmét arra is, hogy koronavírus-gyanú esetén ne a kórházba menjenek be az érintettek, hanem a háziorvossal konzultáljanak.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.