Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

Egészségügyi elismerések a Semmelweis napon Újbudán

Újbuda   |   2016, június 30 - 18:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

"Pro Medicina Újbuda" kitüntetéseket és "Polgármesteri Dicséret" okleveleket adott át az önkormányzat vezetősége a Semmelweis nap alkalmából június 30-án. Ez alkalomból először adományoztak „Címzetes Főorvosi Emléklapot" azon doktoroknak, akik legalább 20 éve praktizálnak a kerületben.

Száznál is többen vannak azok az orvosok, akik több mint 20 éve praktizálnak a kerületben, ezért a szaktárca rendeletének köszönhetően ezek a felnőtt- és gyermek háziorvosok, valamint fogorvosok idén első alkalommal vehettek át "Címzetes Főorvosi Emléklapot" a Semmelweis Nap alkalmából. Az ünnepségen kapták meg a „Pro Medicina Újbuda” kitüntetés is azok az egészségügyben dolgozó szakemberek, akik az újbudaiak egészségmegőrzése, a betegségek megelőzése, a betegek életkörülményeinek, testi-lelki állapotának javítása érdekében végeznek lelkiismeretes és kiemelkedő gyógyító-megelőző tevékenységet. Az ugyancsak most átadott "Polgármesteri Dicséret" oklevél is az egészségügyben dolgozó szakembereknek adható, kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként. A jutalmakat Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője, valamint Király Nóra alpolgármester adta át. A miniszter emlékeztetett, a kormány felismerve az egészségügyi dolgozók hivatástudatát, mindent megtesz annak érdekében, hogy a szakemberek tevékenységét, valamint munka- és életkörülményeit javítsa. A Kelenföldre tervezett dél-budai szuperkórház például ennek a támogatásnak az egyik pillére – szerinte. Állítása szerint az intézmény félszáz milliárd forintba kerülhet, és nem csak Újbuda 145 ezer fős lakosságát láthatja majd el, hanem a környék és az agglomeráció lakóit is. A munkafeltételek mellett a kormány az ágazat béreit is növeli.

Király Nóra egészségügyért felelős alpolgármester emlékeztetett, az önkormányzat kiemelten foglalkozik az egészségüggyel. Ennek érdekében számos fejlesztésre és beruházásra került sor a közelmúltban. Az egyik legfontosabb feladat, hogy mind a betegek kellemes körülmények között gyógyulhassanak, az alkalmazottak pedig zökkenőmentesen végezhessék munkájukat. - Ennek érdekében minden évben több száz millió forintot fordítanak az ágazatra - mondta.

T. K.

A kitüntettek névsora itt érhető el:  kituntettek_listaja_semmelweis_nap_2016.doc