Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

EgészségPART: ép testben ép lélek

Újbuda   |   2018, szeptember 10 - 12:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egészségtudatos életmód, azaz sport, táplálkozás és lelki egyensúly a Feneketen tó-partján.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Feneketlen-tónál az Újbudai EgészségPartot. Újbuda szervezésében és a Király Nóra alpolgármester által alapított Fiatal Családosok Klubjának támogatásával szeptember 16-án adhatják át magukat az érdeklődők a testedzésnek és az ingyenes vizsgálatoknak. Mindennek fókuszában az egészség áll. A szervezők rendkívül fontosnak tartják a tudatos életmód iránti elkötelezettséget.
Az elmúlt esztendők során több ezer látogató jött el a Feneketlen-tóhoz, hogy egy napot az egészség jegyében töltsön el. Ilyenkor együtt sportolhat a család apraja-nagyja, előadásokat hallgathatnak meg a betegségmegelőzésről, és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. A rendezvényen Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportaerobik versenyző tart tornaórát és Szandi ad koncertet.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.