Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 16. vasárnap, Jusztin

Egészségnap volt az Allee-nál

Újbuda   |   2014, április 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ingyenes átfogó egészségvédelmi szűrés volt az Allee mellett vasárnap. Az érdeklődőkön harminc féle vizsgálatot végeztek el a szakemberek Újbuda Önkormányzata és a Servier gyógyszercég egészségnapja keretében.

Egészségnapot tartott az Alle Bevásárlóközpontnál Újbuda Önkormányzata és a Servier gyógyszercég.

Az Európai Unió, a kormányzat valamint a vezető hazai orvosszakmai szervezetek által támogatott szűrőkamionban modern felszerelésekkel vizsgálták a szív- és érrendszeri kockázatokat, a magas vérnyomást, a vércukorszintet, a tüdőgyógyászati paramétereket, légzésfunkciót valamint a test működését. Ellenőrizték a csontok ásványi anyag tartalmát, az inkontinenciát, bőrproblémákat, laktóz érzékenységet.

Ezen kívül volt szemészeti vizsgálat és visszér tanácsadás is. A kamion melletti sátrakban lehetőség volt személyes egészségügyi és életmód-tanácsadásra, valamint az emberi test működésének megismerésére 3D filmvetítéssel, anatómiai modellekkel.

A rendezvény - a Program a Magyar Társadalomért - Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának (2010-2020) keretében került megszervezésre.

Újbuda

Egészségnap volt az Allee-nál