Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 1. szombat, Malvin

Egészségnap a Szent Kristóf Szakrendelőben

Újbuda   |   2018, május 16 - 11:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családi egészségnapot tartottak a Fehérvári úti szakrendelőben május 12-én. Az érdeklődőket ingyenes állapotfelméréssel, bemutatókkal és egészségügyi programokkal várták.

Már nyitáskor több százan érkeztek a Szent Kristóf Szakrendelőbe május 12-én. Őket Dr. Kóti Tamás, az intézmény főigazgatója, Wendlerné dr. Pirigyi Katalin Újbuda Szociális és Egészségügyi Bizottságának tagja és Haidar Norbert, Újbuda Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke köszöntötte. Elhangzott, hogy a hazai egészségügyi intézmények közül elsőként kapott a Szent Kristóf Szakrendő családbarát munkahely címet, aminek különösen nagy jelentősége van a Családok Évében. A rövid köszöntő után az érdeklődők tájékoztató füzetet kaptak az egészségnapon igénybevehető vizsgálatokról. Ezek eredményeit a szakrendelő munkatársai a füzetben rögzítették, hogy később házi orvosuknak is megmutathassák a páciensek.

Az egészségnapon 21 szűrővizsgálat, 7 bemutató és további programok közül lehetett választani. Az intézmény ápolási igazgatója, Dr. Záray Gyuláné elmondta: az egészségnapokon legtöbben a vércukormérést, a bőrgyógyászati anyajegyszűrést, valamint a boka-kar index vizsgálatot veszik igénybe, de népszerűek az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatók is.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.