Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Egészségmegőrzés felsőfokon - ingyenes egészségnap az Allee mellett

Újbuda   |   2014, április 10 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Engedje meg, hogy a tavasz első ragyogó hétvégéinek egyikén, április 13-án vasárnap reggel 10 és délután 6 óra között meghívjuk Önt egy ingyenes átfogó egészségvédelmi szűrésre.

Harminc különböző vizsgálat kényelmes és ingyenes elvégzésére nyílik lehetőség a kerületi polgárok számára egy helyen, egy időben az Allee bevásárlóközpont melletti téren az Újbuda Önkormányzata – Servier gyógyszercég nagyszabású egészségnapja keretében.

Igazi családi program ígérkezik, nem csak időskorúaknak, hanem az egész család számára is. A rendezvény - a Program a Magyar Társadalomért - Magyarország fogó egészségvédelmi szűrőprogramjának (2010-2020) keretében kerül megszervezésre.

Az Európai Unió, a Magyar Kormányzat, valamint a vezető hazai orvosszakmai szervezetek által támogatott szűrőkamionban modern felszerelésekkel vizsgálják a szív- és érrendszeri kockázatokat, a magas vérnyomást, a vércukorszintet, a tüdőgyógyászati paramétereket, légzésfunkciót valamint a test működését, így a csontok ásványi anyag tartalmát, az inkontinenciát, bőrproblémákat, laktóz érzékenységet, de lesznek különböző szemészeti vizsgálatok, stb. is.

Tavasszal a visszeres problémák, a láb feszülése, a nehézláb-érzés is fokozódnak. A szükséges teendőkkel kapcsolatban nyújt segítséget a Visszér-pont szaktanácsadása, illetve az akkreditált rizikóteszt kitöltése a helyszínen. Amennyiben időben felismerjük a problémát és a kiváltó okokat, úgy megfelelő életmóddal és gyógyszeres kezeléssel jelentősen enyhíthetők a fájdalmas panaszok és csökkenthető a betegség súlyosbodásának esélye.

A kamion melletti sátrakban lehetőség van személyes egészségügyi és életmód-tanácsadásra, a test működésének megismerésére 3D filmvetítéssel, anatómiai modellekkel. Ingyenes prevenciós csomag várja az érdeklődőket.

További infó:
Telefon: 06-1-372-4636
Cím: Bölcső u. 3.
Ügyfélfogadás: hétfő - péntekig 9 - 14 óráig

Újbuda

Egészségmegőrzés felsőfokon - ingyenes egészségnap az Allee mellett