Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Egészséges életmódra oktatták az időseket

Újbuda   |   2014, december 13 - 10:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egészségnapra hívta a kerület időseit az önkormányzat, ahol a téli időszak egészségügyi kihívásairól, gyógyító mozgásformákról és személyes biztonságuk megőrzéséről hallgathattak tájékoztató előadásokat.

A 60+ program egészségprogramja során télen a hideg időszak élettani hatásairól, a szervezet felkészítéséről szólnak az előadások. A karácsonyi ünnepekhez kapcsolódóan az étkezés is a programok közé került. Az egészséges táplálkozásról szóló előadásból például megtudhatták, hogy készíthető el úgy a karácsonyi menü, hogy az ne csak finom, hanem egészséges is legyen.

Az előadásokon szó volt arról is, hogyan lehet megőrizni a szellemi frissességet 60 év fölött, milyen mozgásformákkal és terápiákkal csökkenthető az időskori izomvesztés, a porckopás, a mozgástartomány szűkülés valamint az ízületi fájdalom.

A találkozón a bűnmegelőzés lehetőségeiről is tájékoztatták a megjelenteket. A BRFK Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, Harangozó László szerint az ünnepi időszak kaotikus forgataga különösen kedvez - a gyanútlan és óvatlan - időseket kihasználó tolvajoknak. Az idősek tanácsot kaptak arra vonatkozóan, hogy hogyan kerüljék el az átveréseket, a trükkös lopást vagy a zsebmetszéseket. A BRFK munkatársa elmondta, nem tudják elégszer figyelmeztetni az időseket, hogy körültekintően járjanak el, ha valaki becsenget hozzájuk. A tolvajok ugyanis előszeretettel adják ki magukat valamilyen közmű-, vagy kábelszolgáltató cég munkatársának, ezáltal akadálytalanul jutva be a lakásokba, ahol az idősek figyelmét elterelve elveszik a készpénzt, ékszereket, és kisebb értéktárgyakat.

T.D. - ÚjbudaTV