Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Egész napos Föld napja programsorozat Újbudán

Újbuda   |   2015, április 21 - 14:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemzedékek együtt címmel egész napos programsorozatot szervez a Föld Napja alkalmából Újbuda Önkormányzata. Az események április 22-én lesznek a Feneketlen-tónál, a Bikás Parkban valamint a TIT Stúdió Egyesület Épületében.

Szerda délelőtt a Feneketlen-tó Edömér utca felőli részénél reggeli tornával indul a rendezvény, majd Föld napja-lufikkal "festik meg" az eget. Az eseményen részt vesz Horváth Gábor és Kökény Roland olimpiai bajnok, valamint Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Bátori Bence, az A Híd-OSC-Újbuda vízilabdacsapat tagjai és vezetőedzőjük, Becsey Péter. Beszédet mond Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő. Ezután az önkormányzat épülete előtt a gyerekek elhelyezik a "Jókívánságok fáját".
A Feneketlen-tónál emellett a Magyar Madártani Egyesület, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai is várják az érdeklődőket. Sok más mellett lesz lovaglás, tűzoltó- és rendőrautó-bemutató, valamint az elsősegélynyújtás alapjait is elsajátíthatják a gyerekek.
A TIT Stúdió Egyesület épületében virágkötészet, gomba kavalkád, ásványbemutató, ismeretterjesztő játékok, madár- és hangszerbemutató, gyógyteafőzés és -kóstoló, valamint Óvodássziget címmel foglalkozás lesz a legkisebbeknek.
A Bikás parkban Monspart Saroltával tájfutó versenyt tartanak. Emellett meridián torna, valamint logikai és gondolkodtató játékok is szerepelnek a programban. A környezetvédelemmel kapcsolatos programokra, sporteseményekre és szabadidős rendezvényekre időseket és gyerekeket egyaránt várnak.

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában az Önkormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóival dolgozik együtt, akik a jövőben lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornokként próbálják ki magukat Újbuda Önkormányzatánál.