Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. csütörtök, Antal, Anett

Drogprevenció Újbudán

Újbuda   |   2017, február 20 - 14:59Nyomtatóbarát változatSend by email

Formabontó rendezvénysorozat valósul meg Újbudán a drog önsorsrontó hatásairól, a család, a szülők felvilágosult, tudatos viselkedéséről a gyermekük szerhasználatának megelőzése érdekében. A hat alkalmas program nyitóelőadásának vendége Zacher Gábor toxikológus lesz február 22-én a B32 Galéria és Kultúrtérben.

A februártól májusig tartó programsorozat újszerűségét az a szemléletmód adja, hogy a szakemberek a szerhasználatot következménynek tekintik, alkalmazásának okát pedig sok esetben a család nem megfelelő működésében találják. Ezért a programsorozat célja, hogy a gyermeket nevelő családok, a szülők a szerhasználattal összefüggő specifikus ismeretekre tegyenek szert, ezzel is fejlesztve a szülői készségeseiket, erősítve a családi rendszerüket.

A program részleteit a klasszikusan drogprevenciót megvalósító rendőrkapitányság munkatársai mellett, olyan szervezetek szakemberei dolgozták ki, akik tapasztalataikkal, tudásukkal ezen a területen is eredményesen segítik a családokat. Így Újbuda Önkormányzata, a Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Központ és Játszóházzal, a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálattal, a Családbarát Akadémiával és a BRFK Újbudai Rendőrkapitánysággal együttműködve nyerte el a program megvalósításához szükséges pályázati forrást.

A hat alkalmas rendezvénysorozat nyitóeseményén Dr. Zacher Gábor toxikológus „Droghelyzet 2017.” című előadásban többek között az aktuális trendekről, divatról, a büntetőjog és a drogpolitika helyzetéről, valamint a szülők szociális mintájáról, értékrendjükről, a szülői példamutatásuk fontosságáról beszél.

A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni itt lehet: http://csaladbarat.ujbuda.hu/urlap/tudatos-szulo-tiszta-gyermek-drogprevencio-ujbudan-jelentkezes

Újbuda