Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Drágulnak a nyári táborok

Újbuda   |   2017, február 6 - 15:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Esetenként húsz százalékos áremeléssel reagálnak a táborszervezők az elmúlt évek stagnáló díjaira, ami elsősorban a későn reagáló családok pénztárcáját terhelheti meg. A vakációs lehetőségek árai döntő többségében emelkednek, de ennek mértéke nagyon eltérő, míg a táborozás egyre inkább a családi nyaralásokhoz hasonló.

„Az elmúlt esztendők híradásai a nyári táborok árának stagnálásáról, és a programok minőségének javulásáról szóltak. Várható volt, hogy ezt a helyzetet a végtelenségig nem lehet fenntartani, és valamikor a díjaknak is alkalmazkodni kell a piaci realitásokhoz, de egyes táborok esetében talán erősebb a helyesbítés az indokoltnál” – állítja Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu vezetője.

A vakációs lehetőségek díjai nagyrészt emelkednek, esetenként több mint 20 százalékkal is többet fizethetnek a családok a gyermekek táborozásáért, mint az előző években. A drágulás a táborok közel 80 százaléknál tetten érhető, de mértékük nagyban eltér.

„A táborárak növekedése jellemzően 2-3000 forintot jelentenek, de van olyan tábor is, ahol még a tavalyi áron tudnak foglalni a szülők. Fontos tudni, hogy az emeléssel egy időben a legtöbb tábor esetében előfoglalási kedvezményeket tudnak érvényesíteni az időben jelentkezők. A februári hónapban már érdemes leadni a gyerekek jelentkezését, hogy a legjobb ár-érték arányú táborhelyeket biztosíthassuk a csemetéknek. Látni kell, hogy a táborozás egyre inkább a nyaralásunkhoz hasonlít: jellemzően a család nyári pihenését sem két héttel a megálmodott idő előtt foglaljuk le, pontosan így kell gondolnunk a gyerekeink táborozására is!” – mondta el a Táborfigyelő vezetője.

A táborokat összehasonlító portálon jelenleg több mint 230 táborturnus érhető el, amikre jelentkezhetnek a szülők, de a vakációs lehetőségek száma folyamatosan emelkedik. Az előrejelzések alapján a korán foglalók minimális plusz költséggel megúszhatják az idei vakációt, míg a „ráérősek” csak a drága táborokból választhatnak majd.

forrás: Orientress

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.