Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

Down-szindrómás gyerekek balettoztak Albertfalván

Újbuda   |   2022, augusztus 1 - 09:03Nyomtatóbarát változatSend by email

Tánctábort tartott az Albertfalvi Közösségi Házban a Bóbita Balett tánciskola.

Az intézmény egész évben szervez adaptív táncoktatást Down-szindrómás, illetve autizmussal élő gyerekeknek. – A nyári tábori program résztvevői olyan környezetben érezhették jól magukat, ahol a tanárok az ő egyéni igényeikhez alkalmazkodva kínáltak lehetőséget a táncra, mozgásra, a zene megszeretésére – mondta Erdősné Koó Luca gyógypedagógus.

A Bóbita Balett kiscsoportos órái nem terápiás jellegűek, de gyógypedagógusok is segítik a gyermekeket. A közvetlen cél nem a fejlesztés, ugyanakkor a balett és a tánc számtalan pozitív hatással lehet: javítja a testtartást, a koordinációt, izomerősítő és ritmusérzék-fejlesztő hatása is van. – A balett önkifejező eszköz, oldja a belső feszültséget, segíti az önismeretet és a gondolatok nonverbális kifejezését, ezáltal nő az önbizalom és az önértékelés – tette hozzá a gyógypedagógus.

Az órák a Boston Ballet adaptív táncprogramjának módszertanára épülnek. Ezt a programot számos amerikai táncstúdió alkalmazza sikeresen táncművészek, zeneterapeuták, gyógypedagógusok, gyógytornászok közreműködésével, és mára több ezer fogyatékkal élő gyermekhez, illetve felnőtthöz jutott el.

T. K.