Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 15. hétfő, Henrik, Roland

Díjnyertes plakátok az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2020, január 20 - 12:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rozmann Ágnes grafikusművész Képbeszéd című plakátkiállítása látható február 10-ig az Újbuda Galériában, az önkormányzat Zsombolyai utca 5. alatti épületében.

A Munkácsy Mihály-díjas Rozmann Ágnes számos intézmény, cég, szervezet logóját, arculatát tervezte már meg, de készített bélyeget, lemez- és könyvborítót, színházi plakátot is, alkotásaival sok nemzetközi eseményen is sikert aratott.

– A plakátművész mindig megpróbálja megragadni az emberek figyelmét, Ágnes ezt az átlagosnál rafináltabb módon teszi. Minél többet szemléljük alkotásait, annál több kódolt üzenet jut el hozzánk – fogalmazott lapunknak a kiállítást megnyitó Fekete Vali műkritikus-esztéta.

– Az internet elterjedésével egyre népszerűbbé vált a plakátkészítés – tette hozzá a Magyar Képzőművészeti Egyetemen oktató Rozmann Ágnes. – Tematikus tárlatokat szerveznek, ahová fiktív témájú plakátokkal is lehet pályázni. Maga a reklám az internetre költözött, az utcai plakátok főként a kulturális terület üzenethordozóiként maradtak meg.D. B. S.