Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Díjazták a természetismereti verseny résztvevőit

Újbuda   |   2021, október 14 - 12:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Pedagógiai Iroda szervezésében idén is megrendezték a kerületi természetismereti versenyt. A vetélkedő célja, hogy a tanulók minél fiatalabb korban megismerjék a természet értékeit és szépségeit; míg a korábbi években csak 5. és 6. évfolyamosokat vártak, idén a 3. és 4. osztályosokat is meghívták.

2021-ben az állatok világnapja köré szerveződött a verseny, amelynek első körében a csapatok minitablón mutattak be egy magyarországi élőhelyet. Ennek alapján a gyerekek előadást is tartottak választott témájukról a zsűri előtt, majd tizenegy állomáson keresztül bizonyították tudásukat. A vetélkedőn feltételként szabták, hogy a csapatok látogassák meg az ország nemzeti parkjait, így gyűjthessenek hiteles ismereteket. Az utazás azért is hasznos volt, mert az egyes versenyállomásokon a nemzeti parkokról szerzett tudást kérték számon.
A díjátadáson – a Polgármesteri Hivatal nagytermében – Bakai-Nagy Zita alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, és átadta a nekik járó ajándékkönyveket, illetve állatkerti belépőket.

Újbuda