Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 23. hétfő, Dezső

Díjazták a természetismereti verseny résztvevőit

Újbuda   |   2021, október 14 - 12:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Pedagógiai Iroda szervezésében idén is megrendezték a kerületi természetismereti versenyt. A vetélkedő célja, hogy a tanulók minél fiatalabb korban megismerjék a természet értékeit és szépségeit; míg a korábbi években csak 5. és 6. évfolyamosokat vártak, idén a 3. és 4. osztályosokat is meghívták.

2021-ben az állatok világnapja köré szerveződött a verseny, amelynek első körében a csapatok minitablón mutattak be egy magyarországi élőhelyet. Ennek alapján a gyerekek előadást is tartottak választott témájukról a zsűri előtt, majd tizenegy állomáson keresztül bizonyították tudásukat. A vetélkedőn feltételként szabták, hogy a csapatok látogassák meg az ország nemzeti parkjait, így gyűjthessenek hiteles ismereteket. Az utazás azért is hasznos volt, mert az egyes versenyállomásokon a nemzeti parkokról szerzett tudást kérték számon.
A díjátadáson – a Polgármesteri Hivatal nagytermében – Bakai-Nagy Zita alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, és átadta a nekik járó ajándékkönyveket, illetve állatkerti belépőket.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Európa-napot ünnepeltek a polgármesterek  

Az I. kerületi önkormányzat az ukrán háborúról szóló fotókiállítással és polgármesteri panelbeszélgetéssel emlékezett meg az Európa-napról. Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én tette közzé nyilatkozatát, amely új politikai együttműködést vázolt fel Európa számára, hogy a kontinens országai között soha többé ne legyen háború. Ezt a nyilatkozatot tekintik az Európai Unió kialakulásához vezető út kezdetének.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.