Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Díjazták a szociális szféra munkatársaiat

Újbuda   |   2017, november 14 - 14:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szociális Munka Napja minden évben jó lehetőséget teremt arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak. Idén összesen öt, a kerületi szociális szférában kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakember részesült polgármesteri dicséretben.

- A szem a lélek lámpása. Ha tiszta a tekintetük, akkor hinni fognak önöknek az emberek és érezni fogják azt az őszinte segíteni akarást, amellyel feléjük fordulnak. Ez teszi önöket igazán hitelessé, a rászorulók pedig a tekintetük, a cselekedetük, a sok kis apró figyelmességük által töltődnek fel, így kapnak újabb muníciót az életben maradáshoz, a küzdelemhez - nyitotta meg az eseményt Simicskó István, honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője, aki a szféra hivatás iránti elköteleződését méltatta beszédében. Magyarországon az emberek közel egyharmada küzd olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. Ezért szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: hivatás a szó legnemesebb értelmében. - A történelem bebizonyította, hogy a közösség ereje akkor a legnagyobb, ha az elesettekről tud gondoskodni. A szociális szféra dolgozói a legkiszolgáltatottabb élethelyzetben találkoznak az emberekkel, amikor a legnagyobb segítségre van szükségük. Sok esetben önök az utolsó szalmaszál, amelybe belekapaszkodnak. Ezt a felelőséget csakis egy elhivatott személy képes viselni - ezekkel a szavakkal köszönte meg Hoffmann Tamás polgármester a szociális terület elkötelezett munkatársainak a kitartását. A beszédek után Agárdi Szilvia énekesnő magával ragadó dalai csendültek fel, amelyet a díjátadás követett.

Hoffmann Tamás a november 12-i Szociális Munka Napja alkalmából polgármesteri dicséretben részesítette a szociális területen dolgozó lelkiismeretes és kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereket. Az intézményvezetőktől beérkezett javaslatok alapján öt személyt díjaztak az Önkormányzat dísztermében megrendezett ünnepségen.

Kiemelkedő szakmai munkájáért polgármesteri dicséretben részesült:

Heim Tímea Zsuzsanna - Újbudai Szociális Szolgálat

Tóbiás Márta - Újbudai Szociális Szolgálat

Gyaraki Henrietta - Újbudai Humán Szolgáltató Központ

Skultéti Krisztina - Újbudai Idősek Háza

Rostás Gábor - Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft.

K. A.