Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. hétfő, Magdolna

Deutsch: a magyar érdekeket kell képviselni Európában

Újbuda   |   2014, május 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Fidesz-KDNP „Üzenjük Brüsszelnek: Tiszteletet Magyarországnak” címmel tartott kampányrendezvényt a Szent Imre Gimnáziumban. Az est fővendége, Deutsch Tamás Európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy a választási győzelem mellett fontos, hogy Európában is megvédjék az országot.

A Fidesz-KDNP rendezvényén Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár a magyar érdekek védelmére hívta fel a figyelmet. Példaként említette az uniós források igénylésére jogosító európai terméklistát, amelyen 2010-ig kizárólag a Pick szalámi szerepelt. Elmondta, hogy egy 2006-os javaslata nyomán az elmúlt négy évben 18 termékre bővült a védett magyar termékek listája Európában. - Ha kell hangosan, ha kell udvarias bátorsággal, de ki kell állnunk a magyarok érdekeiért, ezért szeretnénk, ha minél többen képviselhetnék azt az unióban – jelentette ki Simicskó István.

Deutsch Tamás először a Fidesz-KDNP áprilisi választási győzelméről beszélt, és elmondta, hogy a kimagasló társadalmi támogatással Európában Magyarország lett a legegységesebb ország. Szerinte a kormány a magyar gazdaságot zuhanórepülésből a fejlődés útjára állította és a magyar kormányok között elsőként tudta tartani az előírt költségvetési hiányt. - Egy jól működő piacgazdaságot nem kétes lobbival és a piaci versenyt torzító intézkedésekkel, hanem gazdasági teljesítménnyel kell megalapozni – tette hozzá. Deutsch Tamás kijelentette, a korábban kritizált célkitűzés, miszerint egymillió új munkahely keletkezzen 10 év alatt, most is reális elképzelés, hiszen az előző ciklusban 300 ezer új munkahely jött létre.

A politikus az új választási rendszer kiegyensúlyozottságát ért vádakra úgy reagált, hogy ha brit választási rendszer működne Magyarországon, akkor pártja 2010-ben 98 százalékos, 2014-ben 92 százalékos parlamenti többséget szerzett volna. Felhívta a figyelmet arra, hogy a május 25-i Európai Parlamenti választáson dönthetünk Magyarország Európában betöltött szerepéről. Deutsch szerint a baloldal évekig az ország ellen dolgozott az EU-ban, ezért úgy véli, hogy azoknak van helyük az Európai Parlamentben, akik a magyarok mellett állnak ki.

T.D. - ÚjbudaTV