Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 15. hétfő, Henrik, Roland

Design karácsony az Allee-ban

Újbuda   |   2016, december 1 - 14:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Öt egyetem művészeti hallgatói álmodtak extravagáns karácsonyfákat az Allee Bevásárlóközpontba advent idejére. Idén a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány számára rendeznek adománygyűjtést az épületben.

Az ország legkreatívabb egyetemi képzésein résztvevő diákok értelmezték újra, fogalmazták meg egyedi karácsonyfájukat az Allee Bevásárlóközpontban. A design alkotások készítői: Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszék, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Kar, Nyíregyházi Főiskola Vizuális Kultúra Intézet, Szegedi Tudományegyetem Rajz és Művészettörténet Tanszék.

Advent idején - december 1. és 23. között - karácsonyi kreatívműhelyeken vehetnek részt a gyermekek és felnőttek, ahol művészeti vezetők irányítása mellett készíthetnek minőségi alapanyagokból (kerámia, textil, fa és papír) szép és egyedi ajándékokat. Az egyórás program ingyenes, de online regisztrációhoz kötött. Hétfőtől szerdáig a gyermekeket, csütörtökön és pénteken a felnőtteket várják, hétvégén pedig váltakozva követik egymást az időpontok.

Az Allee Bevásárlóközpont idén a Bohócdoktorok, vagyis a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány számára rendez gyűjtést. A 2000-ben alapított szervezetet Dr. Lala, Balogh László, azaz Lala bohóc vezeti, akit a Magyar Televízióban 1984-ben indult, több éven át futó Cigánykerék című sorozatból ismerhetik akkori és mai gyermekek milliói.

Újbuda