Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Dél-Budán is irtják a szúnyogokat

Újbuda   |   2014, június 24 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Országszerte, így Budapesten is irtják a szúnyogokat a héten. A légi és földi akciók időpontja az időjárástól függően változhat.

Megkezdődött a szúnyogirtás Budapesten: a katasztrófavédelem koordinációjával zajló munkálatok első hetén, június 23-tól 27-ig, légi úton 81 404, míg földi kémiai technológiával 35 674 hektárnyi területen ritkítják a szakemberek a vérszívó rovarokat. Az alkalmazott irtószer a méhekre veszélyes, így azok védelméről gondoskodni kell. A kivitelezés időpontjai az időjárás függvényében változhatnak - hívta fel a figyelmet a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékese. 

A légi kémiai irtás területei Budapest déli részén: a Duna jobb partján Budafok-Háros vasútállomástól a Nagytétény vasútállomásig, a Dunatelep, a Horgásztelep, Budatétény, Nagytétény. Csepelen a Királymajor, Kertváros, Királyerdő és a soroksári (ráckevei) Dunaág jobb partján elterülő terület, valamint a Duna bal partján levő Vízmű lakótelep. 
A soroksári (ráckevei) Dunaág mentén a Gubacsi hídtól a közigazgatási határig terjedő terület és a Molnár-sziget, Pesterzsébeten a Grassalkovich út és a Török Flóris utca által határolt terület a közigazgatási határig. 

Budapest északi részén a Duna jobb partján a közigazgatási határtól az Újpesti vasúti hídig terjedő terület, az Óbudai sziget és a Margitsziget, valamint Ezüsthegy, Ófalu, Békásmegyer, Kaszásdűlő és Mocsáros területe. A Duna bal partján a Szilas–pataktól délre az Újpesti vasúti hídig kiterjedő terület, beleértve a Palotai–szigetet és a Népszigetet is, valamint Székesdűlő, Káposztásmegyer I-II; Megyeri temető és környéke.

Újbuda

Dél-Budán is irtják a szúnyogokat