Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Dél-Buda új városnegyede épül a Lágymányosi-öböl körül

Újbuda   |   2016, május 24 - 14:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bemutatta a Lágymányosi-öbölben idén induló BudaPart projekt látványterveit a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. A Dél-Budán, a Duna-parton megvalósuló fejlesztés során lakóházak és irodák épülnek a dán várostervező iroda, az Adept tervei alapján.

A Kopaszi gátat és az azzal szemközti területet 2015 decemberében vásárolta meg a hazai tulajdonú a Market Csoport, amelyekhez később tulajdonostársként csatlakozott a katari hátterű Constellation Hotels Holding Ltd. A beruházás keretében épülő intelligens otthonok és környezettudatos irodák tökéletesen megfelelnek az innovatív nemzetközi trendeknek. - Közvetlenül a Duna-Parton, a Kopaszi gát közparkja szomszédságában valósul meg a beruházás. Arra törekszünk, hogy az itt lakók és dolgozók megtalálják az otthonuk kényelmét, a feltöltődés lehetőségét egy változatos és ehhez minden igényt kielégítő környezetben. A BudaPart különlegessége, hogy a beruházás teljes területének 65 százaléka közpark vagy vízfelület. A jelenleg is működő rekreációs parkterület teljes egészében megmarad, amelynek állagmegőrzéséről folyamatosan gondoskodunk, sőt további fejlesztéseket is tervezünk - mondta Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója.

A több fázisban megvalósuló projektet a cég közleménye szerint változatos utcakép és magas presztízsű ingatlanok jellemzik majd. Az egyedülálló, öbölmenti társasházak változatos elrendezésűek lesznek, a garzontól a több hálószobás lakásokig széles portfólióból válogathatnak majd az érdeklődők. Az A+ kategóriás, 15-35 ezer négyzetméteres irodaházak pedig tökéletes székhelyprojekt-helyszíneket, illetve kiváló munkakörnyezetet biztosítanak a kis-, közepes- és nagyvállalatok számára. - A Lágymányosi-öböl területe nemcsak a XI. kerület, hanem egész Budapest számára kiemelten fontos. Ezért öröm Újbuda számára, hogy hosszú idő után végre megindul az ingatlanfejlesztés a területen - tette hozzá Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere. Mint mondta: „a jelenlegi tervek alapján úgy értékeli, nem pusztán lakások épülnek, hanem a hozzá tartozó közösségi szolgáltatások, közlekedési kapcsolatok, szociális létesítmények is létrejönnek, amelyek a városnegyed élhetőségét javítják. Mindezekkel együtt biztosítva látja az önkormányzat, hogy hosszú idő után teljes értékű városrész-fejlődés indulhat el a BudaPart segítségével."

- Cégünk hitvallása szerint kizárólag olyan projektek megtervezésében veszünk részt, amelyekben őszintén hinni tudunk és valódi kihívást jelentenek számunkra. Az általunk készített beépítési koncepció változatos beépítési megoldásait a terület csodálatos adottságaira figyelemmel javasoljuk, a terv megvalósulásakor egy igazán XXI. századi városnegyed alakulhat ki a Duna partján – nyilatkozta Anders Lonka, az Adept alapító-tulajdonosa és vezető építésze. A 2006-ban alapított Adept számos nemzetközileg elismert várostervezései projektet vitt sikerre, így pédául a svéd Royal Seaport tervezése is a nevükhöz fűződik.

Újbuda