Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. hétfő, Petra

Dél-Buda együtt a dobogón

Újbuda   |   2018, október 12 - 12:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több ezren vettek részt a Futafok versenyen, amelyet 33. alkalommal rendezett meg Budafok-Tétény Önkormányzata október 6-án.

A verseny egy rendhagyó és egyben hagyományteremtő váltófutással kezdődött, amelyen Újbuda alpolgármesterei, Király Nóra és Molnár László és a kerület sportolói mérték össze spot teljesítményüket a budafokiak csapatával, amelyben Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere volt a sereghajtó. Az Újbudai csapatot Kocsis Evelin ritmikus gimnasztika bajnok, Nádor Kristóf jégkorong versenyző, Wáhl Zoltán országos bajnok atléta, Hadfi Dániel Európa-bajnok cselgáncsozó, Grosics Edina aktív sportoló, Kiss Tamás volt NB1-es labdarúgó és Bernárd János triatlonversenyző alkotta.

A XXII. kerületet Pintér Ákos Csanád labdarúgó, Gulyás Szilveszter triatlonos, Kőszegi Mira atléta, Csere Gáspár hosszútávfutó olimpikon, Dávid Kornél, válogatott magyar kosárlabdázó és Palágyi Zsolt triatlon versenyző erősítette.

A váltó utolsó tagjaként Budafok és Újbuda képviselői – két-két ovissal - együtt értek célba. A megmérettetés csak jelképes volt, a közös futás a sportra hívta fel a figyelmet és hangsúlyozta a két kerület jó kapcsolatát, különös tekintettel arra, hogy jövőre Budapest lesz Európa sportfővárosa.