Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

December 23-ig vehet részt a Budafoki út közösségi tervezésben!

Újbuda   |   2018, november 30 - 10:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

A lakosság bevonásával újulhat meg a Budafoki út Bogdánfy utca és Szent Gellért tér közötti szakasza. Vegyen részt Ön is a tervezésben, a kérdőív kitöltésére december 23-ig van lehetőség.

A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. megbízásából – Újbuda Önkormányzatával együttműködve – közösségi tervezés keretében készíti el a Budafoki út megújítását célzó döntéselőkészítő tanulmánytervet az Értékterv Kft., a Mobilissimus Kft. és a Mobil City Kft. A cél, hogy az érintett lakosság, továbbá a Budafoki út vizsgált szakaszát és annak közvetlen környezetét rendszeresen használók megkérdezésével, valamennyi érintett szereplő aktív bevonásával történjen a felújítás előkészítése.
A részvételi tervezés első lépéseként az érintettek egy problémafeltáró kérdőív kitöltésével jelezhetik a Budafoki úton érzékelt problémákat, illetve javaslataikat. Ezt követően lehetőség lesz a tervezők által elvégzett vizsgálatok és az érintettektől összegyűjtött ismeretek alapján kidolgozott műszaki változatok véleményezésére is. A fejlesztési javaslatokkal kapcsolatos észrevételeket személyes egyeztetések keretében, illetve interneten tehetik majd meg a résztvevők.
Jelen döntéselőkészítő munka célja, hogy olyan fejlesztési javaslat szülessen, amely a helyi érintettek és közösségek észrevételeit, szempontjait is figyelembe veszi. A megvalósítandó változat kiválasztása után egy másik projekt részeként készülnek majd el a szükséges engedélyezési és kiviteli tervek.
Hogyan vehet részt a közösségi tervezésben?

A tervezők eljuttatják a papíralapú problémafeltáró kérdőívet a Budafoki út összes érintett postaládájába. A kitöltött kérdőívet az alábbi helyszíneken kihelyezett gyűjtődobozokba tudják leadni a résztvevők (ezeken a pontokon a kérdőív nyomtatott formában is elérhető):
• SNK papír-írószer (Budafoki út 7.)
• Nyakleves (Budafoki út 27.)
• MiniCopy (Budafoki út 49.)
• Vásárhelyi Pál Kollégium aulája (Kruspér utca 2.)
A kérdőív online változata itt és a budafokiut.hu oldalon érhető el.
A nyomtatott, illetve az online kérdőív kitöltésére és leadására 2018. december 23-áig van lehetőség.
A tervezésről bővebb tájékoztatás a folyamatosan frissülő budafokiut.hu weboldalon található. Ha a kérdőív kereteibe nem fér bele, véleményét megírhatja az info@budafokiut.hu e-mail címre is.
Köszönjük, hogy aktív közreműködésével segíti a Budafoki út megújítását!