Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Csütörtökön több rendőr lesz a bankok körül

Újbuda   |   2017, november 8 - 12:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Készpénzszállítási üzletmenet-folytonossági tesztet hajt végre november 8-án a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Készenléti Rendőrséggel, a készpénzellátás szempontjából kiemelt jelentőségű kereskedelmi bankokkal és a Magyar Posta Zrt-vel együttműködve. Aggodalomra a nagyobb rendőri jelenlét ellenére sincs ok, az ügyfelek kiszolgálása is folymatos lesz.

A tesztelés során az MNB – egy nem várt rendkívüli helyzet fellépése esetére – a lakossági készpénzellátás biztosításához szükséges folyamatokat modellezi - olvasható az MNB közleményében. A több évente ismétlődő gyakorlat során egyes budapesti és nagyobb vidéki városokban levő bank- és postafiókok környezetében a szokásosnál több, a tesztelésekben résztvevő rendőrt lehet majd látni november 8-án.

"Az üzletmenet-folytonossági teszt-művelet" lebonyolítása az érintett bank- és postafiókokban mindössze néhány percig tart és a fióki ügymenetet nem zavarja meg. Az adott pénzintézetekben az ügyfelek kiszolgálása folyamatosan, a megszokott rendben történik - ígérik.

Újbuda