Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Csúszdaparkot avattak a Gellérthegyen

Újbuda   |   2017, június 20 - 11:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Környezettudatos családi- és sportnap keretében adta át a teljesen felújított gellérthegyi csúszdás játszóteret a FŐKERT Nonprofit Zrt.

Csúszdapark került a régi gellérthegyi csúszdás játszótér helyére a Főkert jóvoltából. A fővárosi viszonylatban is egyedülálló létesítményt június 17-én adták át, az ünnepségen Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás polgármester, valamint önkormányzat több képviselője is részt vett. Szabolcs Attila, Újbuda országgyűlési képviselője személyesen is kötődik a helyszínhez. Mivel a közelben nőtt fel, jól ismerte a Főkert centenáriumán, 50 éve átadott de mára elöregedett csúszdás játszóteret, és reméli a mostani is sok örömöt nyújt a fiataloknak.

A csúszdaparkot az idén 150 éves fennállását ünneplő Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Szabó József adta át. Elmondta, hogy a munkálatok idején kiemelt figyelmet fordítottak a növények fák épségére, a játékok és a csúszdák tervezésénél, kivitelésénél pedig szempont volt, hogy azok megfeleljenek a kor biztonsági követelményeinek.

Szeneczey Balázs fejlesztésekért felelő főpolgármester-helyettes elmondta, a főváros egy a gellérthegyihez hasonló csúszdaparkot tervez a Margitszigetre is.

Az ötödik alkalommal megrendezett “Tedd meg Magagadért!” családi sportnap célja a gyermekek környezettudatosságra nevelése volt. A színpadi fellépők között a Sziluett Táncstúdió, a Petőfi Musical Stúdió, valamint a Pannonica Néptáncegyüttes képviselte a kerületi kulturális életet.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.