Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Csodacsupacsokik a Kende utcából

Újbuda   |   2017, szeptember 13 - 11:48Nyomtatóbarát változatSend by email

Már a becenevem is elárulja mit jelent számomra a csokoládé – állítja Csokis Marci, azaz Vasmatics József a Chocofacture műhelyvezetője, akinek csokoládézója szeptember közepén nyílt meg a XI. kerületi Kende utcában. A bolt neve azért lehet ismerősen, mert a cukrászmester évekkel ezelőtt létrehozta műhelyét, amit most egy teljesen új kézműves csokoládézó követ.

A Chocofacture új, Kende utcai boltjába látogatók nemcsak egyedi készítésű és ízű csokoládét vásárolhatnak, vagy kávézhatnak, hanem akár workshop keretében a csokoládégyártás fortélyait is elsajátíthatják. Ezen kívül látványműhelyben kísérhetik végig a csokoládékészítés fázisait, megismerve az összetevőket. A csokizó megnyitóján Csernus László önkormányzati képviselő mondott biztató szavakat, és kívánt sok sikert a műhely dolgozóinak. Érdeklődésünkre felelevenítette az egykori Budafoki út közelében édes illatot árasztó csokigyár emlékét.Ez az épület már nem áll, de egyre több utcát leng körbe hasonló illat, hiszen nem a Chocofacture az első csokoládéműhely Szentimrevárosban. Egy egyrészt az önkormányzat vállalkozásokat segítő és ösztönző hozzáállásának köszönhető, másrészt a cégvezetők is felismerték a Bartók Béla út és környékének üzleti lehetőségeit.

A rendezvényen Mandel Katalin a Franchise Szövetség főtitkára kiemelte, a Chocofacture az első csokiműhely, amely belépett a szövetségbe és kidolgozta franchise üzleti modelljét, amelyet Magyarországon és a világ összes országában értékesítene. Oláh Anikó Adrienn a Magyar Telekom képviselője pedig több éve tartó együttműködésükről beszélt.

Az ünnepi szalagot vendégeivel együtt vágta át Vasmatics József műhelyvezető, aki szerint a szakmából érkező csokoládégyárosok nagyon kevesen vannak. - Én cukrászmester vagyok és talán egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányan vannak azok a kollégák, akik szintén rendelkeznek cukrászvégzettséggel – mondta. Hozzátette: a Chocofacture egyedi csokoládékat gyárt, bárkinek létrehozza azt, amit megálmodott íz, minta vagy forma szerint. Lehetőséget kínálunk mindenkinek, aki workshop keretében tanulná meg mit jelent valójában a csokoládé.

T. K.