Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

Csendesebben pihenhetnek a villamosok

Újbuda   |   2018, május 17 - 14:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Teljesen megújult a Budafoki kocsiszín. A járműtelep nagy részét már korábban elbontották, helyükön új vágányhálózat, valamint több csarnok és irodaház épült.

A vágánykapcsolatokat átalakították, egyszerűsítették, a Forgalmi utcai deltavágányt (a 41-es villamos korábbi végállomását) bekötötték a kocsiszín hálózatába. A járművek javítására és a napi vizsgálatokra egy-egy csarnok épült, kiszolgálóműhelyekkel és raktárakkal.

A felsővezeték nélküli, darus javítócsarnokban két vágányon lehet megemelni a villamosokat és elvégezhetik a szükséges javításokat. A telepen korszerű oldal- és homlokfali mosóberendezés található, amely a szennyvíz újrahasznosítását is elvégzi.

Kiemelt figyelmet fordítottak a zajvédelemre is. A Forgalmi utcai új bekötés környezetében zajvédő fal épült, az összes vágányt kicserélték, és vágánykenő berendezések teszik lehetővé a villamosok csendes közlekedését.

A régebbi épületek közül a korábban raktárként funkcionáló III. számú csarnok és a BKV-lakóház maradt meg. A csarnok – az eredeti szerkezetet megtartva – teljesen megújult, a későbbiekben hóseprő gép és nosztalgiajárművek tárolására használják.

T. K.