Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Csatornázási munkák kezdődnek Budafokon

Újbuda   |   2014, július 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Környezetvédelmi beruházás részeként válik teljessé hamarosan a dél-budai csatornamű rendszer. A július második felében kezdődő munkálatoknak köszönhetően Budafok-Tétény szennyvize is a csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre kerül. A beruházás miatt több helyen lesz fogalomkorlátozás, a munkálatok a Gyár utcában kezdődnek.

A dél-budai főművi rendszer teljes kiépítése mellett több mint 34 kilométernyi lakossági szennyvízcsatornát is kiépítenek a XXII. kerületben. Ezzel közel 1500 család évtizedes szennyvízproblémája oldódik meg.

Budafok-Tétény szennyvize eddig tisztítás nélkül került a Dunába a dél-budai kiömlőkön keresztül. A mostani beruházás a főváros 16 kerületét érintő Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt részeként valósul meg, európai uniós támogatással.

A főművi rendszer elemeinek építési munkái Budafok-Tétényben várhatóan július második felében indulnak. A csatornázás fontos közlekedési útvonalakat érint, ezért több helyen kell forgalomkorlátozásra számítani:

- A Vágóhíd utcai aluljárót teljes hosszában lezárják, így előreláthatólag 2015. augusztusig az aluljáró forgalomtól elzárt terület lesz.
- A Gyár utca érintett szakaszát a tervek szerint 2015. januárig egyirányúsítják.
- A 6-os főút centrum felé vezető külső sávját 2014. decemberig szakaszosan lezárják.
- A Duna mentén kiépített kerékpárutat a Növény utcai és a Duna utcai aluljáró közötti szakaszon előreláthatólag 2015. júliusig lezárják.

További információ és tájékoztatás:
www.bpcsatornazas.hu
info@bpcsatornazas.hu
Zöld szám: 06-80-205-412

Újbuda

Csatornázási munkák kezdődnek Budafokon