Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Családi nap a Bárdosban

Újbuda   |   2018, június 7 - 12:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Először tartottak családi napot a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A közösségformáló rendezvényen Újbuda polgármestere, Hoffmann Tamás és egyik alpolgármestere, Molnár László is részt vett.

Rengeteg szülő kísérte el gyermekét a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola első családi napjára június 2-án. A rendezvényen volt szabadulószoba, voltak sportversenyek, vetélkedők, élsportolók relikviáinak árverése, aszfaltrajzverseny, kulturális programok és még sok izgalmas játék, amelyeken a gyerekek szüleikkel együtt vehettek részt.

Kerekes János igazgató Winston Churchill egykori brit miniszterelnöktől kölcsönzött idézettel köszöntötte a résztvevőket. - „Kétség sem fér hozzá, hogy a család és az otthon az, amely által az emberi társadalom legnagyobb erényei születnek és táplálkoznak” – mondta.

Hoffmann Tamás polgármester gratulált a kezdeményezéshez, amellyel reményei szerint sikerül új hagyományt teremteni az iskolában.

A rendezvény célja volt, hogy gyűjtést rendezzenek az iskolát támogató Praevolans Alapítvány számára, amely ezzel is segítené a Bárdos legfontosabb közösségi terének, az iskola udvarának megújítását. A szervezők úgy gondolták, hogy a szülők szívesebben támogatnak egy olyan projektet, amelynek megvalósításában maguk is öntevékenyen szerepelnek, keresve a megvalósítás útját. Az adományokból közel 1 millió forint gyűlt össze, az udvar renoválását az iskola alapításának következő tanévben esedések, 60-dik évfordulójához időzítik.

A Praevolans Alapítvány és a szülők összefogása nem újkeletű, együttműködésük réven az intézmény nemrég smart táblákat kapott és tábort is szerveztek már a gyerekeknek.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.