Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Családbarát szemlélet az Esélyek utcájában

Újbuda   |   2018, november 8 - 13:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nonprofit szervezetek, önkormányzati és HR-szakemberek találkoztak a Kerület Hete alkalmából megrendezett hagyományos Esélyek utcája konferencián. Az idei eseményt a Családok Éve inspirálta.

Az ez évi Esélyek utcája konferencia fókuszában a családbarát szemléletmód állt. A civil szervezetek, vállalatok és az önkormányzat szakemberei arról beszélgettek, hogyan teremthetők meg a jó gyakorlatok a családbarát vállalati működésben, miként csatornázhatók be a civil szervezetek. Molnár László alpolgármester hangsúlyozta: Újbuda már két alkalommal is elnyerte a Családbarát Önkormányzat címet. Igyekeznek segíteni a lakosságnak és a hivatali dolgozóknak, például babasarok áll a látogatók rendelkezésére, az ügyintézőknek pedig lehetőségük van rá, hogy gyermekeik az önkormányzat támogatásával menjenek nyári táborba. A november 11-én született újbudai kisbabák szülei pedig minden évben pénzbeli juttatást kapnak.

A kerület vezetése elkötelezett a családbarát filozófia iránt: 2013 és 2015 között a Családbarát Újbuda, rugalmas munkahelyek című TÁMOP-projekt keretében hívták életre a Családbarát Újbuda Programot. A kerületben lévő civil szervezetekkel és vállalkozásokkal együttműködésben a pályázati tevékenységek befejezése után is segíti az önkormányzat a mindennapokban a családbarát környezet létrejöttét. A projekt részeként az önkormányzat megalapította a Családbarát Vállalkozás és a Felelős Vállalkozás Újbuda elismerő címeket, amelyeket minden esztendőben a Kerület Hetén egy-egy nagy-, közepes és kisvállalkozás nyer el.

– A Családbarát Újbuda Program palettája minden évben bővül. Idén két terület kapott nagy hangsúlyt – jelentette be Csernus László CSR-tanácsnok. Az önkormányzat a Felelős Szülők Iskolája Oktató és Szolgáltató Kft.-vel közösen szervezte meg az Apák szerepe a családban című rendezvénysorozatot. A Tudatos Szülő Tiszta Gyermek – Drogprevenció Újbudán című, pályázati forrásból megvalósult programsorozat célja pedig az volt, hogy a gyermeket nevelő családok, illetve a szülők specifikus ismeretekhez jussanak a szerhasználat megelőzése érdekében, ezzel is fejlesztve a szülői készségeket, erősítve a családokat.

(T. K.)