Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 5. szerda, Aurél

Családbarát programok a kerületben

Újbuda   |   2019, március 1 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A személyiségtípusokról tartott elő­­adást a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Kádár Annamária pszichológus. A hallgatóságot Molnár László alpolgármester köszöntötte, és ismertette az önkormányzat családbarát programjait.

Újbuda Önkormányzata 2018-ban már második alkalommal nyerte el a Családbarát munkahely elismerő címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pályázatán. A program részeként az önkormányzat igyekszik segíteni dolgozóit a munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében. Így jött létre a Felelős Szülők Iskolájával együttműködésben a Családbarát Szülő Klub, amely öt előadásból álló, szemléletformáló sorozatot indított. A meghívott szakemberek egyebek mellett arról beszélnek, hogyan hangolhatók össze minél jobban a munkahelyi és családi kötelezettségek. Az első előadást Kádár Annamária pszichológus, terapeuta tartotta Személyiségtípusok a munkában és a családban címmel, a következő alkalomra Polus Enikő mentálhigiénés szakembert, trénert hívták meg.
Az első előadás előtt Molnár László alpolgármester felidézte: a Családbarát Újbuda Program 2013-ban indult, hogy civil szervezetek és vállalkozások bevonásával rugalmas munkahelyek megteremtésére ösztönözzék a kerületi munkáltatókat. A program egyik jelentős eredménye a Családbarát Vállalkozás Újbuda elismerő cím, amelyet minden esztendőben a Kerület Napján adnak át. Az alpolgármester megemlítette, hogy a szemléletformálás érdekében tavaly előadás-sorozatot tartottak az apák szerepéről. Az önkormányzat drogprevenciós programot és gyerekeknek szóló nyílt napot is szervez, továbbá évről évre támogatja a nyári gyermekfelügyeletet.


(D. B. S.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.