Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Családbarát megoldások a kerületben

Újbuda   |   2014, július 18 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyre nehezebb megfelelni a család és a munkahely elvárásainak, ráadásul a szülőknek a vásárlást, az ügyintézést és a gyermekek elhelyezését is meg kell oldaniuk nyáron. Sokaknak jelenthet segítséget a nagyszülő, de sok családban nincs kire támaszkodni. Elsősorban nekik próbálunk segíteni az alábbi összeállítással.

Gyerekbarát étterem, szálloda, nyaralás stb., a kereskedelmi, vendéglátó-ipari illetve egyéb szolgáltató vállalkozások felismerték: ha a családosoknak is kedvező körülményeket teremtenek, ők is szívesebben töltik idejüket és költik el pénzüket náluk. Például a kerületben a Tranzit Kávézóban és a Trófea Grill étteremben várja játszósarok a gyerekeket.

Nemcsak a vendéglátóhelyek segítenek. Az Eleven Centerben működő Szülők Háza a családi kapcsolatok erősítésére összpontosít, a tematikus rendezvényeken és tanácsadáson túl pedig fizetős játszóházban foglalkoznak a gyerekekkel. Igazi kánaán pedig az Újbuda Centerben található Eleven Park, amely a kerület legnagyobb beltéri játszóterével várja a gyerekeket, így a szülők egy-két órára megválthatják szabadságukat.

Az újbudai közösségi házak is széles választékot kínálnak sport- és művészeti programokból. A nyári iskolai, óvodai szünidő viszont az átlagnál is nagyobb feladat elé állítja a szülőket, amire leginkább a táborok jelenthetnek megoldást. Újbudai lehetőségek: Albertfalvi játszótábor, Görkoris tábor, a Budai Művészház színjátszótábora, a kamaraerdei napközis táborok, sport- és a művészeti táborok, melyek rengeteg programmal várják a kicsiket. Az önkormányzat soltvadkerti üdülője szintén gyerektábort és kedvezményes családi nyaralást kínál a kerületieknek.

T.D.

Családbarát megoldások a kerületben