Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. kedd, Miklós

Covid-helyzet az óvodákban, bölcsödékben

Újbuda   |   2022, február 2 - 12:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda Önkormányzata által fenntartott óvodákban (nyolc székhely és 20 telephely) január harmadik hetében Covid-fertőzés miatt 18 csoportban rendelt el rendkívüli szünetet vagy részleges karantént az illetékes kormányhivatal (a következő héten nem volt ilyen intézkedés). A nyolc bölcsődében összesen öt csoport zárt be a megbetegedések miatt február 1-jéig.

Január 15. óta a Covid-betegség, illetve -fertőzöttség mértékétől függően már a tünetek kezdetétől számított 7., illetve 5. naptól visszatérhetnek a gyógyult vagy negatív antigén tesztet adó gyerekek a közösségbe (tünetmentes fertőzöttek az 5. napon, negatív teszteredménnyel mehetnek).

A Covid-betegek szoros kontaktjai közül az oltottaknak nem kell karanténba menniük (már az első oltás után sem), az oltatlanokat öt napig kell elkülöníteni. Magyarországon már az öt évnél idősebb gyerekek is kaphatnak oltást, de 12 éves korig kizárólagk a házi gyermekorvosoknál vagy előzetes időpontfoglalással a kórházi oltópontokon. A regisztráció nélküli akciónapokon – melyeket februárban is megszerveznek minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton – csak a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon.

Címkék: