Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

Charlie is üzent a kisikolásoknak

Újbuda   |   2016, augusztus 29 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kicsiket és nagyokat is vártak augusztus 27-én a Savoya Parkban rendezett ingyenes tanévnyitó fesztiválon. A programsort Horváth Charlie koncertje zárta.

A „Vidám a Park!” című egész napos, tanévnyitó fesztivál kisszínpadán szombaton fellépett az X-Faktorból ismert Oláh Gergő, az Animal Cannibals, valamint a meseslágereket élőadó Kékkovács Mara és Peller Károly színművészpáros is a Savoya Parkban.

A pecsétgyűjtős játék teljesítői között kisorsoltak egy 100 ezer forint értékű osztálykirándulást, a díjat Hoffmann Tamás polgármester adta át. Hangsúlyozta: az önkormányzat idén is többféle kedvezményt nyújt a kerület iskolásainak és szüleiknek.

Kora este a Magashegyi Underground énekeltette és táncoltatta meg a közönséget, a fő attrakció pedig Horváth Charlie koncertje volt. A zenész üzent is a diákoknak; szerinte a legfontosabb, hogy mindig tanuljanak eredményesen, a zenét tanulók pedig egyaránt koncentráljanak a dallamra és a szövegre.

A Savoya Park és Újbuda közös tanévnyitó fesztiválján valamennyi program ingyenes volt.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szégyenfolt marad a kelenföldi indóház  

Egyelőre nem születik újjá a lepusztult kelenföldi indóház, miután „Budapest-Kelenföld vasútállomás volt felvételi épületének átalakítása és felújítása” bekerült a kormány által elhalasztásra, illetve átütemezésre ítélt állami beruházások közé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.