Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

Cél a minél több egészségben eltöltött életév

Újbuda   |   2019, július 11 - 15:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent Kristóf Szakrendelőben működő Újbudai Egészségfejlesztési Iroda fő feladata az egészség megőrzése és a krónikus betegségek visszaszorítása.

Az egészségügyben nem csak a gyógyítás, a megelőzés is nagyon fontos. Az egészséges életmód segítségével számos krónikus, nem fertőző testi betegség, például diabétesz, szív- és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek kialakulása vagy súlyosbodása megelőzhető. Ebben is segítséget nyújthat a Szent Kristóf Szakrendelőben működő Újbudai Egészségfejlesztési Iroda, melynek fő célja az egészség megőrzése és a krónikus betegek számának csökkentése.

– A prevenció a mindennapokban is része a munkánknak – mondta Kóti Tamás, a Szent Kristóf Szakrendelő főigazgatója. – Hogy csak néhány példát említsek: a védőnői ellátásban, a gyermekfogászatban vagy a családi egészségnapokon történő rendszeres szűrés. Ezt egészíti ki az Egészségfejlesztési Iroda programja. Ennek segítségével, terveink szerint több mint 13 ezer embert tudunk a kerületben megszólítani, elérni, és közülük több mint hatezer embert be is vonunk valamelyik programunkba. Huszonhárom lehetőség közül választhatnak az érdeklődők, amelyek magukban foglalják a mozgás, táplálkozás és a lelki egészség megőrzésének területeit is. Az iroda munkájának valós értékét az adja meg, ha tudjuk növelni az egészségben eltöltött életévek számát. Hiszen mindenki azt szeretné, hogy minél tovább élhessen, egészségesen. Ehhez nyújt hathatós segítséget az Egészségfejlesztési Iroda – hangsúlyozta a főigazgató.

Minden program ingyenes a kerületben lakók számára, az érdeklődők előzetes regisztráció után válogathatnak a mozgás, az egészséges táplálkozás, a lelki egészségvédelem, vagy épp a káros szenvedélyekről való leszokás, illetve a krónikus betegségek szinten tartása érdekében szervezett foglalkozások közül. A regisztráció során szakemberek segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb egészségmegőrző programot. A Szent Kristóf Szakrendelőn kívül az egészségvédelemmel kapcsolatos újbudai eseményeken is találkozhatnak az érdeklődők az Egészségfejlesztő Iroda programjaival.

(T. E.)