Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Buszsáv a Hegyalja úton, bicikliszállítás a villamoson

Újbuda   |   2020, június 11 - 16:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Karácsony Gergely főpolgármester a Budapest Restart beszélgetéssorozatban jelentett be fontos közlekedésszervezési változástatásokat. Eszerint a jövőben a Bartók Béla út sínpárjain buszok is közlekednek, buszság kerül a Hegyalja útra és több villamoson, valamint a 4-es metrón is lehet majd kerékpárt szállítani.

A beszélgetésen a vészhelyzetben meghozott közlekedési intézkedéseket követő új fejlesztésekről, változásokról volt szó. Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy buszsávok létesülnek a Hegyalja úton és a Baross utcában, a Bartók Béla úton pedig a buszok a vágányokon közlekednek a jövőben. Megkezdődött a Pesti fonódó villamoshálózat kiépítése, ezáltal közvetlen, átszállásmentes kapcsolat lesz Pesterzsébet és a belváros, illetve a Nagyvárad tér és a Jászai Mari tér között. Ideiglenes kerékpársáv lesz a Baross utcán az Orczy térig, a Nagykörút még hiányzó szakaszain, mindezt a forgalmi sávok számának csökkentése nélkül.

A kerékpárszállítás lehetősége is bővülni: a budai fonódó után az összes Pesten közlekedő Tátra villamosra felvihető lesz a bicikli, engedélyeztetés után ez a 4-es metró vonalán is megoldható lesz. Megkezdődik továbbá a MOL Bubi nemrég bejelentett megújítása – áll a közölte a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.