Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. hétfő, Jusztina

Bővül a bölcsődei- és óvodai ügyelet Újbudán

Újbuda   |   2020, május 18 - 12:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szerdától megduplázódik az ügyeletes óvodák száma a kerületben, további bölcsőde nyílik meg a gyerekek előtt Újbudán.

Jelenleg nyolc kerületi óvodában és három bölcsődében van kiscsoportos ügyelet Újbudán, ezek azok az inézmények ahol fogadják azokat a gyerekeket, akiknek szülei visszatérnek a munkába vagy más méltányolható okból kérték az ellátást.

Május 20-tól további nyolc óvodában és egy bölcsődében kérhetik a gyermekek ellátását, fontos azonban tudni, hogy egy csoportban legfeljebb öt gyermek lehet.

Az ügyeleti ellátást két nappal előre, 16 óráig kell kérni nyilatkozatban. A dokumentum az érintett óvodák, bölcsődék internetes oldalán található, azt kitöltve, e-mail-ben kell elküldeni.

Május 20-tól a nem önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák is megkezdhetik működésüket, de be kell tartaniuk a mindenkor érvényes kormányintézkedés alapján meghatározott csoportlétszámot és higiéniás előírást.

Május 20-tól az Újbudai Mesevár Bölcsőde Zólyomi úti telephelye várja a gyermekeket.

Megnyitnak továbbá

- az Albertfalvai Óvoda Bükköny utcai,

- a Dél-Kelenföldi Óvoda Albert utcai,

- az Észak-Kelenföldi Óvoda Mérnök utcai,

- a Gazdagréti Óvoda Törökugrató utcai,

- a Kelenvölgy-Őrmezei Óvoda Kecskeméti utcai,

- a Lágymányosi Óvoda Siroki utcai,

- a Sasadi Óvoda Törcsvár utcai,

- valamint a Szentimrevárosi Óvoda Karolina úti telephelyei is.

Kérjük, figyelmesen olvassák el és szigorúan tartsák be az érintett óvodák és bölcsődék honlapján található egészségügyi figyelmeztetéseket, előírásokat!

Újbuda Önkormányzata az igények és a jogszabályok változásának figyelembevételével hozza meg további döntéseit az óvodák és bölcsődék ügyében.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiss & Go – biztonságos érkezés  

Kiss & Go táblák segítik a szülőket a Bikszádi utcában, az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola előtt, illetve az Ercsi utcában, az Újbudai Mogyoróskert Bölcsőde előtt. Az intézmények vezetőivel közösen kialakított rendszer célja, hogy gyorsítsa a reggeli és a délutáni forgalmat, rendszerezze, illetve biztonságosabbá tegye a közlekedést a gyerekektől nyüzsgő helyszíneken.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.