Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Bon Scott-emlékest a Barba Negrában

Újbuda   |   2015, február 17 - 15:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bon Scott, az AC/DC 35 évvel ezelőtt elhunyt énekese emlékére rendeznek estet csütörtökön a fővárosi Barba Negra Music Clubban. Február 19-én lesz 35 éve, hogy meghalt az ausztrál rockzenekar legendás énekese. Az évfordulón a Barba Negrában ismert hazai zenészek lépnek fel.

Az esten az AC/DC Bon Scott-érájának klasszikusai hangzanak el, mások mellett a Highway To Hell, a TNT vagy a Rocker. Az emlékkoncerten közreműködők között lesz Lukács László (Tankcsapda), Kalapács József, Gubás Tibor és Nagy Máté (Omen), a Kiss Forever Band, a Zorall, Baritz Gergő és Dandó Zoltán (ex-TNT, Machine Mouse).
Ronald Belford Scott 1946. július 9-én született Skóciában. Hatéves korában Ausztráliába költöztek, 15 évesen otthagyta az iskolát, megjárta a javítóintézetet, volt postás, bárpultos, rakodó. 1964-ben alapította első együttesét, 1973-ig a Fraternity progresszív rockot játszó formációban énekelt, később az AC/DC sofőrje lett, 1974 szeptemberétől pedig énekese. A hard rock zenekarnak az első két lemezről összeválogatott High Voltage című anyag hozta meg a világsikert, az egyszerű, sodró erejű dallamok és Scott hol durva, hol szellemes szövegei meghódították a közönséget.
Az AC/DC 1979-ben megjelent - sorrendben hatodik - albuma, a Highway to Hell az amerikai listán a 17. helyig kúszott fel. A banda a csúcson állt, így rajongóinak táborát sokként érte 1980. február 19-én Bon Scott halálának híre. Az alkoholproblémákkal küzdő, 33 éves örök lázadót egy átivott éjszaka után találták holtan egy ismerőse autójában.

MTI

Bon Scott-emlékest a Barba Negrában