Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Bombát találtak a Köbölkút utcai iskola udvarán

Újbuda   |   2014, április 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második világháborús lövedéket találtak a Köbölkút utcai Ádám Jenő Általános Iskola udvarán. A közel 90 cm-es fel nem robbant bombára az iskola sportpályájának felújítása közben találtak a munkások, az iskolát azonnal kiürítették. Jelenleg a tűzszerészek vizsgálják a robbanószerkezetet, de már öt környező lakóházat is kiürítettek.

Tanári értekezlet közben kaptuk a hírt, hogy a salakos sportpálya felújítása közben bombát találtak a földben, nem sokkal a pálya burkolat alatt – tájékoztatott lapunkat a váratlan eseményről Bernát Zsuzsanna, az iskola igazgatója.

A 90 cm hosszú második világháborús lövedéket - amely a felszínhez nagyon közel helyezkedett el - markológép fordította ki a földből. Az iskolába járó gyerekek 60 éve minden nap ezen a pályán sportoltak.

Az intézményben 350 gyerek tartózkodott, akiket azonnal a Pető Intézetbe kísértek a pedagógusok, majd értesítették a szüleiket.

A rendőrség helyszínbiztosítása után a Katasztrófavédelem is megérkezett, a tűzszerészek pedig megkezdték a robbanószerkezet vizsgálatát.

Hoffmann Tamás polgármester és Berki Antal rendőrkapitány is a helyszínre sietett. A polgármester elmondta, amíg tart a vizsgálat, a környékbeli házak lakóinak el kell hagyniuk otthonaikat, akiket a Katasztrófavédelem a közeli Bocskai István Általános Iskolában helyez el ideiglenesen.

T.D. - ÚjbudaTV

Bombát találtak a Köbölkút utcai iskola udvarán