Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Biztonságos Óvoda kupa és KRESZ-park Újbudán

Újbuda   |   2019, szeptember 26 - 14:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Biztonságos Óvoda Kupát rendeztek és felavatták a nyaranta épülő KRESZ-parkot az Észak-Kelenföldi Óvoda Keveháza utcai telephelyén a Biztonság Hetében. A szeptember 25-én tartott megnyitón részt vett Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő, Jáger István rendőrkapitány, valamint a Közlekedéstudományi Intézet és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) több vezetője, munkatársa.

Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a gyermekek biztonsága különösen fontos, ilyen nagyvárosi környezetben oda kell figyelni arra, hogy a gyerekek gond nélkül juthassanak el az oktatási intézményekbe, hogy ott megfelelő körülmények között tanulhassanak, játszhassanak. Újbudán már valamennyi önkormányzati fenntartású ovi megkapta a biztonságos óvoda minősítést, és egyre több helyen szeretnék rendezvényekkel, programokkal segíteni a gyermek biztonságos közlekedését is. Ehhez óvodákban, játszótereken létesítenének KRESZ-parkot, ahol játszva ismerhető meg a közlekedés kultúrája - mondta a kerület vezetője.

Berzai Zsolt, az ORFK-OBB főtitkára hangsúlyozta, a biztonságos közlekedésre nevelést minél korábban el kell kezdeni, ezért is indították el a Biztonságos Óvoda Kupát a legfiatalabbaknak. Az óvodában, felkészült pedagógusok segítségével sajátíthatják el a gyerekek a kerékpáros és gyalogos közlekedés alapjait - mondta.

Az Észak-Kelenföldi Óvoda Keveháza utcai telephelyén ezen a napon minden a biztonságról szólt. A gyerekek a felavatott KRESZ parkban gyakorolták a kulturált közlekedés szabályait.

D. B. S.