Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Bene, Újbuda testvérvárosa is kap adományt

Újbuda   |   2022, március 23 - 11:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csaknem két tonnányi adomány indult útnak Újbuda Önkormányzatának Zsombolyai utcai épülete elől március 23-án reggel, a kerület kárpátaljai testvérvárosába, Benébe, valamint a beregszászi járásba.

A segélycsomagot két kisbusszal viszi, Barabás Richárd és Hintsch György alpolgármesterek, valamint Görög András és Keller Zsolt önkormányzati képviselők. A szállítás és a kiutazás szervezését, koordinációját Varga Gergő tanácsnok végezte.
Újbuda adománygyűjtését és a menekültek támogatását a kerületben Bakai-Nagy Zita alpolgármester irányítja, aki ezúton is köszöni mindenkinek a folyamatosan érkező adományokat, azokat is, amelyek most Bene lakóit segítik majd.
Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.