Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Bemutatkoznak a kerületi polgármesterjelöltek

Újbuda   |   2014, szeptember 16 - 23:32Nyomtatóbarát változatSend by email

Az önkormányzati választáshoz kapcsolódóan lapunk lehetőséget biztosít a kerületi polgármesterjelölteknek a bemutatkozáshoz. A következő kérdésekre vártunk választ tőlük: Miért kívánja polgármesterként szolgálni a közösséget? Milyen kerületi kötődése van a polgármesterjelöltnek? Mit szeretne elérni a következő 5 évben a kerület gazdaságában, közéletében, kulturális területein? Milyen fejlesztésekre lát igényt és melyeket kell mindenképpen megvalósítani? Milyen lehetőségeket lát a fővárosi önkormányzattal való együttműködésre?

Október 12-én helyi önkormányzati képviselőkre valamint hat kerületi polgármesterjelöltre lehet szavazni. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 3177 településen választják meg a települési vezetőket és a képviselő-testületeket, a korábbi évektől eltérően négy helyett öt évre. A 8 millió 184 ezer választó közé tartoznak a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok, valamint a magyarországi lakhellyel rendelkező uniós állampolgárok és bevándoroltak, menekültek, letelepedettek is. Voksolni vasárnap reggel 6 órától este 7 óráig lehet a lakóhely szerinti szavazókörben.

Polgármesterjelöltek Újbudán:
Gajárszki Áron polgármesterjelölt (LMP)
Gehér József polgármesterjelölt (Liberálisok)
Görög Krisztián polgármesterjelölt (SzMPP)
Hoffmann Tamás polgármesterjelölt (Fidesz–KDNP)
Molnár Gyula polgármesterjelölt (MSZP)
Szabó György polgármesterjelölt (Jobbik)

A jelöltekkel készült interjúkat a cikk alján vagy itt megadott linken lehet elolvasni: http://www.ujbuda.hu/page.php?template=polgarmester_2014_jeloltek vagy a cikk alján megadott linken lehet elolvasni.

A választáson induló szervezetek, jelöltek, listák területi bontása a Nemzeti Választás Iroda oldalán: http://www.valasztas.hu/hu/onkval2014/883/883_0_index.html

Újbuda

Bemutatkoznak a kerületi polgármesterjelöltek