Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Befejeződött az Amfiteátriumi Mesék második évada

Újbuda   |   2018, augusztus 30 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Három nyári estén is kedveskedett a világ legkisebb amfiteátriumában, a Gazdagréti Közösségi Ház előtti téren gyerekeknek a Portéka Színpad. A mesés rendezvényeket mindhárom hónap utolsó keddjén tartották.

Az ingyenes előadások különösen népszerűek voltak, a később érkezők sokszor már csak álló helyekről nézhették a produkciót. Dinnyés István és partnere három évtizede járja az országot a Portéka Színpad előadásaival. A sok-sok zenével, játékkal fűszerezett darabjaikban nemcsak ők és a bábok, hanem a gyerekek is szerepelnek, vagy segítenek megoldani egy-egy helyzetet. Ezen a nyáron Cecil Úr izgalmas utazását, a Fekete cilinder mese-musicalt és a Törökülés című darabot muatták be az Amfiteátriumi Mesék rendezvénysorozat előadásain.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.