Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Befejeződött a Corvinus energetikai felújítása Budán

Újbuda   |   2014, december 19 - 08:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jelentősen csökkenhet a Budapesti Corvinus Egyetem Villányi úti épületeinek energiaigénye és károsanyag kibocsátása egy nemrég befejezett beruházásnak köszönhetően. Az egyetem az Új Széchenyi Terv pályázaton nyert uniós támogatásból korszerűsítette budai részlegének épületeit. A beruházás költsége csaknem 257 millió forint.

Az ablakfelújítást, a fűtés-, és világításkorszerűsítést érintő épületenergetikai fejlesztéseket a Budai Campus hét épületében végezték el idén. A projekt Kohéziós Alapból és hazai vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg az egyetem kertészeti karán, a Villányi úton. A campus az 1853-ban alapított Budai Arborétumot is magába foglalja, az épületegyüttesek műemléki védelem alatt állnak.

Befejeződött a Corvinus energetikai felújítása Budán

A kivitelezés júliusban kezdődött, a K épület 70-es évekből származó világítási rendszerének korszerűsítésére augusztus, míg a Díszterem világításának megújulására szeptember végéig került sor. Összesen 1531 LED-es lámpát építettek be. Kicserélték a 60-as évekből számazó leromlott állapotú nyílászárókat is, helyükre 2 rétegű, argon gázzal töltött üvablakok kerültek, ezen kívül megtörtént az épület hőszigetelésére is.

Szeptember végéig a G épületben is befejeződött a radiátorok és szabályozók cseréje, valamint korszerűsítették a G és K épületek kazánházát. Energetikai felújítás volt az A épületben is, illetve egy újonan kialkított könnyűszerkezetes kazánházzal lehetőség nyílt a meglévő hőveszteség csökkentésére és további energia-megtakarításra.

A műszaki átadás novemberben volt, azóta a hallgatók és a dolgozók energetikailag korszerűbb, komfortosabb épületekben folytathatták tanulmányaikat, munkájukat. A projekt zárására 2015 januárjában kerül sor.

Újbuda