Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Bébiételt kaptak a rászorulók

Újbuda   |   2018, április 3 - 11:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint 120 kiló bébiételt biztosított a Református Szeretetszolgálat újbudai rászorulóknak. Egy raklapon 96 doboz vitaminokban gazdag étel volt.

Százhúsz kilogramm bébiételt juttatott rászoruló családokhoz a Református Szeretetszolgálat és Újbuda Önkormányzata az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a kerületi védőnői hálózat koordinálásával.  Az intézmény a Humana nevű, német gyártótól kapta a rakományt, csupán a szállítási díjat kellett kifizetni. - A szervezet rászorulóknak továbbít bútort, ruhákat, élelmiszer-adományokat – mondta Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. Hozzátette: stratégiai kapcsolatokat keresnek az önkormányzatokkal, hogy közösen nyújtsanak segítséget. A rövid szavatossági idejű, májusban lejáró ételeket önkormányzatoknak, református óvodáknak, iskoláknak, a Bethesda Gyermekkórháznak és idősotthonokba továbbítják (ez utóbbiban sok idős embert táplálnak vízben oldódó tápszerrel).

- A társadalmi felelősségvállalás jegyében Újbuda Önkormányzata is kiveszi a részét a rászorulók támogatásában – mondta Csernus László CSR-tanácsnok. Szerencsésnek tartja, hogy még húsvét előtt továbbították a bébiételeket.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.