Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Bartók 32/B32 – Könyvbemutató a B32 Galéria és Kultúrtérben

Újbuda   |   2017, december 15 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új képzőművészeti kiadvány jelent meg december 13-án a B32 Galéria és Kultúrtér szervezésében. A B32 40, Szemelvények a Bartók 32 Galéria és B32 elmúlt 40 évéből című könyv a magyar képzőművészeti szcéna neves művészeit mutatja be, azokat, akik már többször kiállítottak a Bartók Béla úti galériában.

A színes fotókat, interjúkat tartalmazó képzőművészeti album a galériában kiállító művészek alkotásait, személyes történeteit mutatja be a nagyközönségnek. A kiadvány nem a teljesség igényével készült, azonban az elmúlt esztendők számos jellemző mozzanatát, jelentős tárlatát igyekszik felidézni olyan alkotókkal, akik már többször is kiállítottak a B32-ben, nem csak az utóbbi két évben, hanem korábban is. A könyvben szerepel többek között Jovián György, Schmal Károly, Rónai Éva, Csurka Eszter, Ujházi Péter, Zsemlye Ildikó, Vojnich Erzsébet, Szűcs Attila, Kondor Attila, Kicsiny Balázs, Gerber Pál, Asztalos Zsolt, Agnes von Uray és Tölg-Molnár Zoltán.

Az egykori Bartók’32 Galéria formabontó tárlataival, élvonalbeli művészeivel kiemelkedő tevékenységet végzett a múltban. A galéria ma már nemcsak képzőművészeti kiállítóhelyként működik, de találkozási pont is, ahol jól megfér egymás mellett a képzőművészet, a dizájn, a kortárs színház, a bábművészet és a gyerekeknek szóló előadás. – Úgy éreztük, eljött az idő, hogy számot vessünk, és megmutassuk, mi minden is történt az elmúlt négy évtizedben nálunk, elsősorban a képzőművészet terén. Így született meg a kiadvány ötlete, amely bár rendkívül szubjektív válogatás, mégis híven tükrözi a B32 Galéria és Kultúrtér progresszív gondolkodásmódját és folytonosságba vetett hitét – mondta lapunknak Antal Nikolett, a B32 Galéria és Kultúrtér művészeti vezetője.

K. G.