Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Bárki jelentkezhet az ingyenes online informatikai oktatásra

Újbuda   |   2020, május 11 - 16:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés program része az az ingyenes online kurzus, amire már lehet jelentkezni. A 8 hetes informatikai képzés május 25-én indul.

A felnőttképzésre május 22-e 12 óráig várják a jelentkezéseket a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon. Feltétel a betöltötte a 18. életévét, a saját számítógép és internetelérés. Az angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.
A 8 hetes informatikai alapozó ingyenes képzést többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést. A képzésben törekednek az alapoktól kezdve a mindennapi életben hasznos ismeretek átadására, megerősítésére - tájékoztatott György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Hozzáfűzte, hogy az informatikai képzést elvégző szülők könnyebben tudnak segíteni a gyerekeknek is a távoktatásban.
A résztvevők a képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetnek a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban. A képzés végére a résztvevők Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.
A kurzus záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése egyben lehetőség ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen tovább tanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén. A 8 hetes alapozó képzésre épülő struktúraváltó oktatások várhatóan augusztusban indulnak.