Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Bajuszos kampányban az OSC

Újbuda   |   2015, november 3 - 15:30Nyomtatóbarát változatSend by email

Élen a Sportban, élen a Példamutatásban, no meg a Bajusz növesztésben: az idei Movemberhez ismét csatlakozott A-Híd OSC-Újbuda vízilabdacsapata. A pólósok egyik novemberi meccsük teljes bevételét felajánlották a Movember Magyarország Egyesületnek, amivel támogatják a prosztatarák megelőzéséről szóló kampányt.

Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. Ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal, hogy rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A Movember mozgalom kampányában ismert emberek növeszetenek bajuszt. - A bajusz egy kitűző, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett" - áll a Movember honlapján. A mozgalommal az évek során több mint 174 millió dollár adományt tudtak gyűjteni a résztvevők.

Magyarországon 2009-ben indult el a kezdeményezés, melyhez az OSC vízilabdázói idén is csatlakoztak.

fotó: OSC

Kapusok: Bisztritsányi Dávid, Barabás Botond, Szentesi Máté

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bundschuh Erik, Decker Ádám, Drasko Brguljan, Gór-Nagy Miklós, Hegedüs Gábor, Joseph Kayes, Juhász Zsolt, Kevin Graham, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Német Toni, Salamon Ferenc.