Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

B32 december – jótékonyságra hangolva

Újbuda   |   2017, november 30 - 15:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is jótékonysági esttel készül a karácsonyra Újbuda Önkormányzata és a KözPont Kft. Az esemény bevételét a kerületben élő Petróczki Bors és családja támogatására fordítják.

Újbuda Önkormányzata és a KözPont Kft. két éve hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első karácsonyi jótékonysági estjét, melynek bevételét akkor egy autista kislány speciális iskolai ellátására fordították. Ezúttal a hétéves, Pfeiffer-szindrómás (koponyacsontosodási rendellenesség) Petróczki Bors és családja érdekében szerveznek koncertet a B32 Galéria és Kultúrtérben.

– Ahhoz, hogy a kisfiam állapota javulhasson, rendszeresen Franciaországba kell utaznunk, ott tudják elvégezni azokat a beavatkozásokat, amelyek nélkül Bors nem lenne képes mindennapjait teljességben megélni – mondta lapunknak Bors édesanyja, Petróczki Ágnes. A rendszeres külföldi gyógykezelés nagyon megterheli a családot, a koncert bevételéből származó támogatás megkönnyítené az utaztatást, illetve a jövőben a Dévény-módszerre alapozott, személyre szabott fejlesztést.

A december 4-i koncerten a Kaláka lép fel; az együttes egyedi világát korábban így írta le Kányádi Sándor író: „Elegáns, más muzsikusokkal össze nem téveszthető zenei tálcán nyújta a verset a hallgatóknak. Nem ráerőszakolják a maguk szerzeményeit, hanem kimuzsikálják a Gutenberg óta könyvekbe száműzött, ‘szív-némaságra’ született s ítélt versekből a maguk olvasata szerinti ‘eredeti’ dallamot”.

A jótékonysági estbe a Lemezjátszó programsorozat is bekapcsolódik: a beszélgetős műsorokban lejátszott kultikus bakelitlemezeket online árverésre bocsátják. A korongokat a sorozat idei évzáró eseményén, december 12-én lehet majd átvenni.

Jegyvásárlás itt: http://b32.jegy.hu/

K. G.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.