Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Az utolsó percig lehet adományozni az adventi vásáron

Újbuda   |   2019, december 14 - 11:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Advent utolsó vasárnapjáig, december 22-éig tart nyitva a karácsonyi vásár az Allee Bevásárlóközpont mellett.

A vásár területén a december 22-i zárásig várja az adományokat a Katolikus Karitász. A „Tárjátok ki a szíveteket” országos segélyakció részeként tartós élelmiszereket, játékokat, kész ajándékcsomagokat gyűjtenek, ezeket még karácsony előtt eljuttatják a rászorulóknak. Ugyancsak december 22-éig van jelen az adventi rendezvényen a Down Alapítvány, amely egyedi készítésű ajándéktárgyakat árusít.

A gyermekfoglalkoztatóban december 21-én gyertyamártásban próbálhatják ki magukat az érdeklődők, másnap, a vásár utolsó napján pedig elkészíthetik az esetleg még hiányzó karácsonyfadíszeket.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.